Alla inlägg under februari 2014

Av Sandra Åhlin - 13 februari 2014 16:26

Jag bara kokar inombords när jag sätter mig och läser nyheterna på nätet. Vareviga dag så mister hästar sina liv pågrund av att dom smitit från sin hage och sprungit ut på vägen där dom blir påkörda och dör eller måste avlivas akut på plats. Förstår inte varför vissa hästägare inte kan ta ansvar för sina hästar och gå ett varv runt hagen varje dag samt kontrollera strömmen i hagarna. Är det verkligen så mycket begärt av er hästägare att ta det ansvaret? Det tar några minuter lixom. Är inte era hästar värda det eller? Ta er en funderare och börja kolla över era hagar innan fler olyckor händer och fler oskyldiga stackars hästar och människor mister sina liv. Att vara hästägare kräver mycket tid från oss varje dag och är ett stort ansvar.. Det handlar bara inte om att göra allt det där roliga i stallet även dom mindre roliga sysslorna måste göras. Och det går faktiskt att hindra många olyckor genom att vi allihopa hjälps åt samt hjälps åt att hålla lite extra koll och hålla ögonen öppna och slänga en blick över hagar som vi passerar.
Tänk på det.
För nästa gång kanske det är just din/dina hästars hage som är trasig, för låg eller har dåligt med ström som tar sig ut på vägen och råkar ut för en olycka.
Jag tror aldrig att ni någonsin kommer att förlåta er själva då!
Så snälla börja agera nu innan det är för sent och skjut inte upp det tills morgondagen. Tack!

Av Sandra Åhlin - 11 februari 2014 16:24

Ja då har man nyss varit hos tandläkaren och dragit ut 1 av dom 2 visdomständer som ska ut.
Det var inte så farligt som jag hade föreställt mig men vill ju inte veta hur jädrans ont det kommer att göra då bedövningen släpper. :-(
Jag ville dra ut båda två på en gång idag då jag lix höll på för att få det bortgjort men det skulle tydligen bli för mycket för mig så lika glad för det är jag att tandläkaren sa ifrån.
Det är inte bra att vara så envis som jag är alla gånger har jag märkt haha. :-P

Av Sandra Åhlin - 10 februari 2014 21:42


Det här har nog varit den bästa och mysigaste helgen på väldigt väldigt länge måste jag säga ;-)

Ja förutom om man bortser från översvämmningen i stallet i Söndags då. En vattenkopp hade visst läkt och det var vatten upp till knäna nästan. Som tur var bara i en box samt i stallgången så resterande boxar hade klarat sig.
Men det är ju så himla onödigt att det ska hända och blir ju så mycket extra jobb. :-(

Nu sitter jag och inväntar svar från en annons som jag har lagt ut här under kvällen så får hoppas på att någon vänlig människa där ute besvarar min annons nu.
Har annonserat efter en sadel till mig och Turid :-)
Kostar ju nästan 9000:- ny den som jag vill ha så tänkte jag kunde spara några slantar där om man fick tag på en bättre begagnad istället då vi fortfarande också jagar en loksele för tillfället då det inte dykt upp någon fin passande sådan till något bra pris ännu.

Har börjat hänga och klänga en hel del på Turid och hon bryr sig inte ett dugg. Jag längtar så tills första gången jag får sitta upp på henne. Vilken underbar känsla det kommer att bli. :-)
Jag tror faktiskt inte att det kommer bli några problem med inridningen av henne. Hon kommer nog att finna sig i det rätt fort och tycka det är roligt.
Hon älskar ju att jobba och lära sig nya saker är nog det bästa hon vet då hon även är så lättlärd och med hennes underbara temperament ska vi nog kunna komma överens även där.

Just nu så fokuserar vi på mycket lydnad och markarbete och hon har även kommit in i trots period igen så som unghästar gör i mellan åt. Så det gäller att visa vem som verkligen bestämmer och inte släppa efter på något. Och nu testar hon verkligen allt och alla i hennes omgivning och närhet gärnet för att se om hon kan bestämma. Men icket :-P


Och som sagt så skiter jag faktiskt i er alla som tycker att jag är så förbannat seg. Jag gör det på mitt sätt bara och inte på erat sätt.
Det finns nog lika många teorier om hur man ska och borde hantera, sköta, rida, köra en häst som det finns hästar idag och alla är vi olika och gör olika för att det passar bättre och för det så är man inte en sämre hästägare tycker jag.
Huvudsaken är att man sätter hästen och hästens välmående i första hand.
Och som sagt så känner jag min häst bäst själv och vet vad hon vill och behöver.
Och jag skyndar hellre långsamt och får allt gjort ordentligt från grunden och får en trygg häst på köpet som litar på mig och blir trygg i sig själv som individ än att stressa på och göra allt slarvigt och få en häst som inte går att ha och göra med i slutändan. Då slutar det bara med att man måste göra om allt från början hur som helst och då tar det ännu längre tid.

Av Sandra Åhlin - 6 februari 2014 18:38

Hör och häpna.. Sandra ska tatuera sig ;-)
Det värsta jag vet är allt som har med både nålar och sprutor att göra.. När man till och med har sådan rädsla för nålar att man får den lilla barnnålen när man ska ta prover hos läkaren då är det fan riktigt illa haha :-P
Jag är ju värsta barnet när jag besöker sjukvården.
Men man måste ju jobba bort sina rädslor här i livet för att bli av med dom och nu har jag bestämt mig för att ge mig på detta.
Det blir nog min största utmaning någonsin här i livet men å andra sidan så kan man inte uttala sig föränn man har prövat på själv och gått igenom det heller.
Det värsta som kan hända är ju att jag får panik och måste avbryta och det bästa som kan hända är ju att jag kan bita ihop och klara mig igenom det och får en tatuering på köpet och pusta ut efteråt när den är färdig och inse att det inte alls är så farligt som jag tror.

Så nu ska jag sätta mig och googla på lite tatueringsförslag innan jag ångrar mig haha :-)
Det blir ingen stor första gången dock.
Det här blir kul och intressant.

Av Sandra Åhlin - 6 februari 2014 14:41

Allt går enligt planerna, vilken grymt underbar känsla inombords ;-)

Nu ska jag färga håret :-)
Sedan ta en långpromenad med lilla vovven!

Jag svävar just nu på rosa moln.


Ni som läser min blogg måste nog tro att jag är prinsessan och att mitt liv verkligen är så himla perfekt.
Men jag kan säga er att så är det verkligen inte. Jag har mina bättre och sämre dagar jag också precis som er alla andra.
Men jag är bara så himla glad och lycklig just nu och efter allt som jag har fått vara med om och ta emot under hela förra året så förtjänar jag det här och att få må bra nu. Jag har förändras och bara till det bättre. Jag har blivit en helt annan person. Jag sa ju att 2014 skulle bli mitt år och såhär långt så har det verkligen varit det. :-)
Hoppas på att det fortsätter så också.

På återseende.

Av Sandra Åhlin - 5 februari 2014 20:58

Tack allihopa för alla gratulationer på min födelsedag idag och tack för alla fina presenter som jag har fått. Det har varit en riktigt bra och trevlig dag :-) Nu ska jag varva ner i soffan till några avsnitt av mc leod's döttrar och sedan blir det att dra täcket över huvudet och sova.
Vi hörs snart igen bloggen! :-)

Av Sandra Åhlin - 5 februari 2014 00:52

Japp nu har klockan slagit över midnatt och idag är det min födelsedag. Onsdag den 5 Februari 2014 och hela 27 år nu. Haha va 27?!? Seriöst fan vilken gammkärring man börjar bli.
Undra om det är 30 års krisen som sakta börjar smyga sig på nu.. haha.. Nåja tur man har humor och barnasinnet kvar iallafall så man känner sig yngre än vad man fyller varje år. :-P

Nu är det läggdax. Imorgon väntar tårta och ut och käka lite gott ;-)

Grattis Sandra på födelsedagen.. Tack tack :-D

Presentation


Välkommen hit!

Livet på landet.

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besökare

Ovido - Quiz & Flashcards