Alla inlägg den 21 augusti 2011

Av Sandra Åhlin - 21 augusti 2011 00:01

Nu så har vi äntligen börjat att komma igång lite smått med weight pulling med Bonzo.

Tack Angelica för att du kom hit och hälsade på, hjälpte oss på traven samt peppade på oss.
Bonzo har nu fått ha selen på sig för första gången för att vänja sig vid den samt så har han dragit en kätting bakom sig för att vänja sig vid allt skrammel och oljud.
Men innan vi kopplade fast kättingen bakom honom så drog vi den på sidan av honom först bara för att se hur han skulle reagera.. men då han inte brydde sig ett dugg om den så kopplade vi fast den bakom honom istället så han skulle få känna att han hade någonting bakom sig..Han brydde sig inte då heller utan gick snällt och fint på sidan av Angelica. Nästa steg nu blir en pet flaska fylld med lite sand som han ska få dra bakom sig.
Det ska ju gå sakta men säkert framåt.

Bonzo tycker att det är jätte roligt iallafall och man ser att han brinner för att dra.

Han har den rätta taktiken och sänker huvudet och tar  i med hela kroppen och så precis som dom ska göra.. har märkt det nu alla gånger han har dragit i kopplet då man har varit på den lata sidan haha!

Men det blir till att åka till veterinären och göra en röntgen först innan man gör någonting mer avanserat md honom så att man vet hur man ska lägga upp träningen och vad han har för höfter, armbågar osv. Ska då även passa på att kolla halsen samidigt.. då han har börjat att kraxa!

Ska även åka på ÖB och köpa en klövjeväska.
Fick tips av gulliga Angelica att göra det samt att fylla den med sand för då får Bonzo bära något och bara av det lilla så bygger dom muskler och blir lite trötta i huvudet också för då känner dom ju ansvar och skärper till sig för då bär dom ju någonting till husse och matte som dom har ansvar för.

Ska även anmäla gubben till MH här under helgen.
Har vi tur kanske vi kommer med redan i September då dom ska köra på ÖN.

Bjussar på lite bilder ----->
         

Presentation


Välkommen hit!

Livet på landet.

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besökare

Ovido - Quiz & Flashcards